Društvo upokojencev Gorje I URADNE URE: vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19. uri v prostorih DU Gorje

Aktualne novice 15. tedna

Novice
© Pexels, Karolina Grabowska

Dnevi medgeneracijskega sožitja

Vabljeni na dogodek Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bo v 24. in 25. maja na Gospodarskem razstavišču.
Dogodek je namenjen promoviranju pozitivne podobe staranja, odpravljanju predsodkov in stereotipom o starosti, spreminjanju družbene miselnosti ter spodbujanju vključenoste in sožitju generacij. Ustvarjanju prostoru za ljubiteljsko kulturno udejstvovanje, za vseživljenjsko učenje in urjenju v spretnostih, spodbujanju predajanju in izmenjavo rokodelskih znanj in veščin ter krepitvi zavezništva med generacijami.

Več o dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Ugodnosti za upokojence v Termah Lendava

S ponovnim odprtjem Term Lendava*** so za vse člane društva pripravili ponudbo, ki si jo lahko preberete na tej povezavi.

Twisted Tales – Zvite Pravljice

Za vse naše članice in člane, babice in dedke. Zagotovo ste že brali pravljice svojim vnukom in vnukinjam. Pa veste, da obstajajo prav posebne Zvite Pravljice?

ZDUS od lanskega leta sodeluje v projektu Twisted Tales – Zvite Pravljice, ki ga vodi Inštitut za transmedijski dizajn (Slovenija) s partnerji iz Hrvaške, Srbije, Črne gore, in v katerem nastajajo nove interpretacije znanih zgodb, s katerim naslavljamo stigme današnjega časa. Cilj je naučiti otroke drugače razmišljati o drugačnosti, družbenih vrednotah in vlogah spolov ter spodbujati ustvarjalne in smiselne pogovore z vnukinjami, vnuki.

Pravljice lahko poslušate z vašimi vnuki in so v slovenščini v avdio predvajanju dostopne na: https://twistedtales.tv/sl/avdio-pravljice/

Več o projektu: https://zdus-zveza.si/programi-in-projekti/twistededu/

VIR: ZDUS

Društvo upokojencev Gorje I URADNE URE: vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19. uri v prostorih DU Gorje

-+=