Društvo upokojencev Gorje I URADNE URE: vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19. uri v prostorih DU Gorje

Piškotki

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1) je vpeljal nova pravila o uporabi piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?
Piškotek je majhna datoteka (običajno vsebuje zaporedje črk in številk), ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani zato, da je uporabniška izkušnja boljša. Shranjevanje piškotkov se lahko nastavi tudi v brskalniku, ki ga uporablja uporabnik, kje se lahko shranjevanje piškotkov omeji ali onemogoči. Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke .

Zakaj potrditi uporabo piškotkov?
Piškotki zagotavljajo uporabniku prijazno uporabniško izkušnjo. Interaktivnost med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove nastavitve in želje, uporabniku je tako ob naslednjem obisku samodejno prikazana vsebina, ki jo želi in na način, kot si jo želi prikazati.

Sprememba načina namestitve piškotkov
V kolikor ne želite, da se vam piškotki namestijo lahko uporabite upravljanje piškotkov v vašem spletnem brskalniku. Navodila za nastavitve so na voljo na spodnjih povezavah:

Ob izključitvi uporabe piškotkov se lahko pojavi nepravilno delovanje spletne strani.

Društvo upokojencev Gorje I URADNE URE: vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 19. uri v prostorih DU Gorje

-+=